Nyhet

U2 sitt nye album setter historiske rekorder

Ekstrem nedlastningsrapport en måned etter plateslipp.

Fra oppstarten av iTunes-butikken i 2003 frem til nøyaktig en måned siden, hadde U2-musikk blitt lastet ned av 14 millioner kunder. Da Apple lanserte nye produkter 9. september, annonserte de også slippet av U2 sitt nyeste album, Songs Of Innocence. Albumet ble lagt ut på iTunes og kunne lastes ned fullstendig gratis. Både Apple og U2 har blitt rost og kritisert etter lanseringen.

Til tross for varierte tilbakemeldinger, er tallene fra den første måneden på markedet ekstreme. Av de 500 millioner menneskene som hadde gratis tilgang til albumet via iTunes, var det hele 26 millioner mennesker som lastet ned platen. Dette var kun i løpet av en måned. I tillegg ble Songs Of Innocence automatisk lagt til i musikkbiblioteket til hele 55 millioner Apple-kunder.

Apple skriver i en pressemelding at totalt 81 millioner mennesker har opplevd det nye U2-albumet. Bandet har i samarbeid med Apple dunket ut rekord etter rekord, og presenterte i dag elleville nedlastningstall.

U2 uttalte i et intervju med Billboard:

– Apple er en teknologibedrift som jobber for at musikere skal få betalt. Ideen om at de ville gi en gave til de som kjøper musikk fra dem er både vakkert og poetisk, og for det er vi evig takknemlige.

Og hva gagnet U2 ved å gi fra seg albumet? En promokampanje med en verdi på 100 millioner dollar i regi av Apple. 

ANNONCE