Nyhet

Kate Bush om livecomebacket

Den engelske sangerinnen og låtskriveren uttaler seg for første gang om konsertene hun gjorde i høst.

Det er nå tre uker siden Kate Bush (bildet) avsluttet konsertrekken på 22 konserter som er hennes første liveopptredener siden 1979. Alle billettene, i alt 77.000, ble utsolgt på ett kvarter. 

Bush uttaler seg omtrent aldri i offentligheten, og hun har ikke gitt et eneste intervju i forbindelse med sitt mye omtalte og kritikerroste livecomback. Men nå, tre uker etter, har hun skrevet en kort takketale på hjemmesiden sin. Der skriver hun blant annet dette:

– Det var en av de mest ekstraordinære opplevelser i mitt liv. Jeg elsket hele prosessen. Spesielt å sette bandet, koret og teamet sammen, og se det hele utvikle seg. (...) Jeg var virkelig glad for at konsertene ble mottatt så positivt og varmt, men det som virker var uventet, var publikum. Det var et publikum som man kun kan drømme om. En av grunnene til at jeg ønsket å spille live igjen, var å ha kontakt med publikum. De tok pusten fra meg. Hver eneste kveld var publikum med. Vi kunne føle støtten deres fra det øyeblikket vi gikk på scenen. (...) Mange, mange takk til alle som kom på konsertene og ble en del av denne felles begivenheten. Det var en virkelig spesiell og vidunderlig opplevelse for oss alle.


GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt var en av de heldige som fikk med seg en av konsertene. Han premierte konserten med intet mindre enn seks av seks stjerner og konstaterte at konsertene hun gjør i høst kommer til å gå inn i musikkhistorien. Les anmeldelsen her.

Hør Wuthering Heights her:

ANNONCE