Nyhet

Iggy Pop med dystre filmplaner

Rockelegende samarbeider med horrormester i det som kan bli tidenes blodigste julefilm.

Rolling Stone melder om et nytt skummelt filmprosjekt i regi av filmskaper Dario Argento og rockelegende Iggy Pop. Filmen vil ta utgangspunkt i en blodig tysk fortelling fra 1800-tallet kalt The Sandman.

Dario Argento er tidligere kjent fra horrorklassikere som Profundo Rosso, Suspiria, og Opera. Denne gangen vil han ha intet mindre enn Iggy Pop til å spille hovedrollen. Rockeren er heller ikke ukjent for filmverden, da han har spilt i filmer som Cry-Baby, Tank Girl, The Crow: City of Angels og The Adventures of Pete and Pete.

Den eneste haken ved prosjektet er økonomien. For å få gjennomført filmen søker duoen etter midler via crowdfunding med sin egen IndieGogo-kampanje. Målet er å tjene inn 250 tusen dollar i løpet av en måned.

Skulle man ønske å donere en liten slump med penger vil man få et månedsabonnement på strømningstjenesten Fandor. Skulle man derimot donere et større beløp vil man kunne gjøre seg fortjent til produsent-tittel, en rolle i filmen og middag med både Dario Argento og Iggy Pop.

Filmen vil omhandle en ung mann kalt Nathan, med en dyster fortid. Da han var barn opplevde han et grusomt møte med en maskert massemorder kjent som The Sandman. Det foretrukne drapsvåpenet var en dødelig og taggete melonskje som ble brukt til å skjære ut øynene til hans ofre. Møtet fant sted da han drepte moren til Nathan på julaften. Dette førte til at han selv tok livet av drapsmannen. Da han har blitt eldre ser han en mann kledd som The Sandman drepe en ung kvinne. Og slik starter jakten og plottet i filmen.

Regissøren har begrunnet den dystre handlingen:

– Jeg er lei av alle disse lykkelige julefilmene som bare viser godhet, vakkerhet, snøfnugg og reinsdyr som drar sleder. Jeg vil heller ha en julefilm hvor det er styrke, vold og horror, og det er nettopp det jeg har tenkt til å lage.

I forbindelse med crowdfundingen har Iggy Pop laget et oppmuntrende lite klipp som du kan se her:

ANNONCE