Nyhet

Bakhtinians musikalske videokunst-utstilling til Oslo

Det sjuhodete Stavanger-/Trondheim-/Oslo-bandet tar utstillingen videre fra Pstereo til Chateau Neuf.

Det sjuhodete Stavanger-/Trondheim-/Oslo-bandet Bakhtinians forbereder for tiden slippet av sitt debutalbum, Gentle Steps and Smiles, som er ventet i januar neste år. Inspirert av flere sjangere, fra postpunk til prog, jazz, ambient og alternativ musikk generelt, dyrker Bakhtinians, ifølge dem selv, et stemningsfullt og atmosfærisk uttrykk. 

I forbindelse med albuminnspillingen inngikk bandet et samarbeid med ulike videokunstnere og illustratører som tolker de syv låtene gjennom sin videokunst, animasjon, performance art og lignende. Det er altså ikke snakk om tradisjonelle musikkvideoer, for i dette tilfellet får videokunstnerne som er med i prosjektet tolke låtene som de vil, med sine egne kunstneriske uttrykk som utgangspunkt.

Resultatet vises frem gjennnom en rekke utstillinger høsten 2014 og våren 2015, og åpningsutstillingen gikk av stabelen på Galleri KiT i Trondheim den 13. til 23. august i samarbeid med Pstereo-festivalen, der den sørget for fullt hus og 200 besøkende. Fra 28. oktober til 7. november står Galleri Neuf i Oslo for tur, og åpningen er tirsdag 28. oktober klokken 19.00.


For en forsmak på hva du kan vente deg, ta en titt på videoen til Epilogue, som er laget av kunstneren Andreas Schille fra Trondheim, med utgangspunkt i gammelt 16mm-arkivmateriale der det er redigert inn ulik fargedrypping for å skape spenning og variasjon:

ANNONCE