Nyhet

Videopremiere: Bakhtinians - Epilogue

Stemningsfullt og atmosfærisk.

Bakhtinians forbereder for tiden slippet av sitt debutalbum, Gentle Steps and Smiles, som er ventet i januar neste år. Allerede denne måneden slippes imidlertid en 7-tommer med to låter fra albumet.

Inspirert av flere sjangere, fra postpunk til prog, jazz, ambient og alternativ musikk generelt, dyrker Bakhtinians, ifølge dem selv, et stemningsfullt og atmosfærisk uttrykk.

I forbindelse med albumslippet har bandet inngått samarbeid med ulike videokunstnere og illustratører som tolker de syv låtene gjennom sin videokunst, animasjon, performance art og lignende. Det er altså ikke snakk om tradisjonelle musikkvideoer, for i dette tilfellet får videokunstnerne som er med i prosjektet tolke låtene som de vil, med sine egne kunstneriske uttrykk som utgangspunkt.


Det vil gjennomføres utstillinger der musikken og videoene vises frem samlet i løpet av høsten 2014 og våren 2015. Utstillingen heter det samme som albumet, Gentle Steps and Smiles, og åpningsutstillingen gjennomføres 13. til til 23. august, i samarbeid med Pstereo-festivalen i Trondheim.

Første singel ut har tittelen Epilogue, og den tilhørende videoen har eksklusiv premiere hos GAFFA i dag.

Videoen til Epilogue er laget av kunstneren Andreas Schille fra Trondheim. Som filmskaper er han interessert i krysningspunkter mellom dokumentar- og fiksjonsfilm, knyttet til selvbiografiske problemstillinger. Filmene har en interesse for det hverdagslige, som fremstilles på en utforskende og fremmedgjørende måte.


Schille har tatt utgangspunkt i gammelt 16mm arkivmateriale og redigert inn ulik fargedrypping for å skape spenning og variasjon.

Resultatet ser du her:


ANNONCE