Nyhet

Siste Sabbath-år starter nå

Ozzy satser solo om et år. Men før den tid skal Sabbath rekke noen siste bragder.

Ozzy Osbourne har bekreftet til Billboard at det er over og ut for Black Sabbath om et års tid. De gamle legendene skal i løpet av dette tidsrommet visstnok rekke å utgi et siste album og å dra på en siste turné sammen. Osbourne omtaler det som "vårt siste hurra" før "det ikke blir noe Sabbath lenger overhodet".

Hadde det vært opp til ham selv hadde de nok ikke gitt seg helt enda. "Vi legger ned navnet og alt. De vil ikke turnere lenger. Jeg skjønner det. Men jeg elsker det. Jeg skal fortsette min sologreie", forteller han.

For et år siden spilte Black Sabbath sin foreløpig siste norgeskonsert, på Telenor Arena. Vår anmelder mente bandet fortsatt var i fyr og flamme etter alle disse årene:

"God is Dead og avsluttningslåta Children of the Grave får virkelig opp temperaturen blant fansen, og vokalen til Ozzy er også på topp. (...) Da kan det jo ikke bli bedre enn at Black Sabbath avslutter en perfekt søndagskveld med en av rockehistoriens største låter Paranoid med Sabbath Bloody Sabbath som intro". 

Anmeldelsen endte opp på intet mindre enn fem stjerner. Du kan lese hele her.

Ousborne har gjennom de siste tre tiårene sluppet ti soloalbum, og han er for tiden aktuell med solo-"best of"-skiva Memoirs of a Madman. Hans siste nye soloalbum var Scream i 2010, og nå sier han at vi kan vente oss mer etter ikke så lenge etter det siste Sabbath-året er omme. "... det vil ta to eller tre år før jeg utgir solo-greier igjen. Så Memoirs of a Madman er bare min måte å fortelle fansen at jeg ikke har gitt meg."

Det er dessverre fortsatt uklart om Black Sabbath vil legge turen innom Norge på sin aller siste turné, eller om Telenor Arena-triumfen i fjor kanskje vil gå ned i historien som deres aller siste heisatur hit.

ANNONCE