Nyhet

Siktelse mot AC/DC-trommeslager frafalt

Phil Rudd var siktet for å hyre inn leiemorder.

AC/DC-trommeslager Phil Rudd (nr. 2 fra høyre på bildet) ble torsdag 6. november arrestert i New Zealand og siktet for å ha planlagt mord på to menn. Politiet i New Zealand har nå frafalt siktelsen, melder Ritzau.

Rudds advokat Paul Mabey har informert om at myndighetene mener at bevisene mot trommeslageren er utilstrekkelige. 

— Siktelsen om et påstått forsøk på å få utført et leiemord skulle aldri vært reist, sier han.


Torsdag morgen ransakte politiet den 60-årige trommeslagerens bolig i Tauranga i New Zealand. Ifølge nyhetssiden Stuff.co.nz ble Rudd også anklaget for besittelse av metamfetamin, cannabis og drapstrusler. Siktelsen er nå trukket tilbake, melder hans advokat.

Har satt spor

Den sjokkerende opplevelsen er ikke uten konsekvenser for trommeslageren. Han har kommet i medienes søkelys verden over, og det har gjort "ubotelig skade", sier advokaten. Dersom Rudd hadde blitt erklært skyldig kunne han risikert opp til ti års straff.


Siktelsen mot Rudd falt hurtig til jorden, og nå går han gjennom juridiske alternativ for å få oppreisning. Trommeslageren skal fortsatt forsvare seg mot siktelsen om drapstrusler og besittelse av cannabis og metamfetamin. Men det er "mindre saker", mener advokaten.

Siktelsen som nå er frafalt var basert på at Rudd skulle ha forsøkt å finne en person som ville ta livet av to menn i slutten av september.

Bråket rundt trommisen passer nok dårlig, da det neste AC/DC-albumet kommer 1. desember. Albumet blir det første uten bandets rytmegitarist og låtskriver Malcolm Young, som har forlatt gruppen på grunn av demens og når er innlagt på sykehjem.


ANNONCE