Nyhet

One Direction skaper historie

Det britiske boybandet er ustoppelige for tiden

Etter årets American Music Awards gikk av stabelen i Los Angeles sist helg, kunne One Direction fly tilbake over Atlanterhavet med hele tre priser i bagasjen. Det britiske boybandet stakk av med seieren i kategoriene årets artist, årets band/duo/gruppe og årets album i sjangeren pop/rock.

Dette har ført til atter en oppsving for de fem guttas salgstall i statene. Nå er det klart at de har blitt det første bandet i historien som har klart å debutere på første plass på Billboard-lista med hele fire album på rad. Bandets nye skive Four solgte intet mindre enn 387 000 eksemplarer i sin første uke i platebutikkene, og slo dermed Taylor Swift og hennes "1989" av førsteplassen.

Det nye suksessalbumet følger opp 2011s Up All Night, 2012s Take Me Home og 2013s Midnight Memories, som alle inntok den prestisjefylte lista på samme plass.


Samtidig har bandet skapt historie på Spotify, ettersom Four i løpet av sin første uke på tjenesten ble streamet hele 30 millioner ganger på verdensbasis, som er langt mer enn noe album har klart tidligere. Til akkurat denne rekorden var det enda lettere for gutta å slå frøken Swift — hun trakk nemlig nylig all musikken sin fra Spotify.

One Direction er nå de nest-rikeste musikerne i verden under 30 – rett bak Justin Bieber. 20 år gamle Bieber har tjent 80 millioner dollar det siste året, mens One Direction, som sammen har en gjennomsnittsalder på 21, ligger rett bak med 75 millioner dollar. Fortsetter det å gå samme vei for One Direction kaprer de nok også denne førsteplassen snart.

Les mer om verdens rikeste musikere under 30.


ANNONCE