Nyhet

The Black Keys er tilbake

Den første singelen fra duoens åttende studioalbum er endelig sluppet løs på nettet!

Det er snart gått tre år siden The Black Keys, bestående av Dan Auerbach og Patrick Carney, slapp sin forrige plate, El Camino. Og når duoen i mai slipper sin åttende studioplate, Turn Blue, er dette den lengste pausen de har hatt siden debutalbumet The Big Come Up fra 2002.

Auerbach i løpet av denne tiden jobbet med blant andre Nattjazz-aktuelle Dr. John og Lana Del Rey, som også besøker Norge denne sommeren. Den bebrillede trommisen Carney har i samme periode brukt tiden på egne sideprosjekter og hysteriske Twitter-krangler med både Nickelback, Van Halen og Justin Bieber-fansen.

Duoen stakk også innom Øyafestivalen i 2012 for å headline den største scenen. Den gang ga vår anmelder konserten fem stjerner, og skrev blant annet:


"Det er nesten litt absurd at The Black Keys står der på hovedscenen og pøser ut hitlåt etter hitlåt som om de aldri har gjort annet. Litt fordi de alltid har gjort det, men da for noen tusen færre mennesker. At de fikk gjennombruddet med Brothers fremstår nesten mer som en tilfeldighet enn noe annet, selv om det helt klart er et særdeles sterkt album dét også."

Les hele anmeldelsen fra Øyakonserten her.

Nå er den første smakebiten fra Turn Blue endelig tilgjengelig på nett, i form av singelen Fever. Hør låten her:

ANNONCE