Nyhet

Svenske indiefavoritter i visumtrøbbel

Nonono får ikke deltatt på årets SXSW, i stedenfor får festivalgjestene i Austin et gjensyn med Little Dragon.

Det er ikke lenge til den store bransjefestivalen South By Southwest går av stabelen i Austin, Texas. I dagene mellom 7. til 15. mars skal blant annet norske artister få vist seg frem under en egen Norway Night, samtidig som videoene til Sandra Kolstad og Deathcrush er plukket ut til musikkvideodelen av festivalen.

Våre naboer i Sverige stille også med eget panel under festivalen, for første gang i år. Med artister som Rebecca & Fiona, Like Swimming, Truckfighters, The Mary Onettes, INVSN, Kristal and Jonny Boy, Marigold, Mire Kay, Simian Ghost, Solander, Sea Lion, We Met Tomorrow og Tove Lo som representanter for svenskenes boblende musikkliv.

Den hypede trioen Nonono, frontet av Stina Wäppling (bildet), får derimot ikke blitt med, grunnet visumproblemer for en av deres ekstramusikere, melder GAFFA Sverige. Dermed blir de erstattet av Little Dragon, som snart er albumaktuelle med Nabumo Rubberband.


Nonono har tidligere fått mye ros på det over dammen, og i det siste nummeret av GAFFA Sverige forteller Wäppling om bandets opplevelser i USA:

— Å jobbe i USA er veldig bra, fordi de er veldig hyggelige og bryr seg enormt der borte. De ser musikk på ganske sympatisk måte, men samtidig er markedet så stort at en masse kan bli trevlet. Vi har mindre og mindre tid til de delene vi virkelig liker: å skrive musikk og gi den ut ganske raskt. Det er en ganske stor prosess alt, mener sangerinnen.

ANNONCE