Nyhet

Kate Bush gjør sine første konserter på 35 år

Hun har aldri vært en live-artist. Men til høsten gjør selveste Kate Bush hele femten konserter i London.

Den engelske sangerinnen og låtskriveren Kate Bush har nettopp annonsert en nyhet av de større; hun vil gi en rekke konserter i London i august og september, som dermed blir hennes første fullengde-konserter siden 1979.

Det blir til sammen hele femten konserter, og de vil alle finne sted på Londons Eventim Apollo i perioden 26. august til 19. september.

Kate Bush er forøvrig kjent for å være en artist som omtrent aldri opptrer live. Hun var ute på en stor verdensturné i 1979, men har siden den gang kun opptrådd med enkeltstående sanger ved forskjellige støttekonserter og som gjest på andres konserter. Sist hun stod på en scene var i 2002, hvor hun medvirket på nummeret Comfortably Numb under en David Gilmour-konsert i London.


Artisten debuterte i 1978 med singelen Wuthering Heights, oppkalt etter boka ved samme navn, og albumet The Kick Inside. Frem til dags dato har hun gitt ut ti studioalbum, senest 50 Words for Snow i 2011. Albumet sanket fem stjerner fra GAFFA; vår anmelder mente albumet var 'det beste fra Bush på minst et par tiår' og skrev blant annet følgende:

– Egentlig har hun aldri fremstått mer solid, og 50 Words For Snow er rett og slett det beste fra Bush på minst et par tiår. Dette til tross for, eller like fort på grunn av, at hun aldri har lent seg mindre på melodiene og mer på mørket enn nå.

Les resten av anmeldelsen her.


Ved et tidligere intervju med danske GAFFA, svarte hun følgende på spørsmålet om hvorfor hun stort sett aldri opptrådde live i løpet av sin karriere:

– Saken er at jeg gjerne ville bruke mer tid med familien min, og derfor ble det vanskelig for meg å turnere. Jeg har ingen kommende liveplaner, men jeg nøt turneen i 1979; det var en stor opplevelse for meg. Men med tiden har jeg endt opp med å bruke så mye tid på produksjonsprosessen i studioet, at jeg har hatt dårlig tid til å turnere. Jeg er blitt en 'recording artist' fremfor en som spiller live.

Billettsalget for høstens femten konserter går i gang 28. mars klokken 10:39 norsk tid fra alle disse steder: 


www.eventim.co.uk

www.gigsandtours.com

www.ticketmaster.co.uk


ANNONCE