Nyhet

GAFFAs SXSW-dagbok: del 1

Tirsdag var en god dag for konserter og foredrag på bransjefestivalen som ble rammet av tragedie natt til torsdag.

GAFFA er på plass på den enorme amerikanske bransjefestivalen SXSW (South by Southwest) i Austin, Texas. Vi gir dere fortløpende nye innlegg fra GAFFAs egen festivaldagbok, der du kan lese hva vi har opplevd siden sist på det enorme musikkalaset.

Før dagens innlegg må vi gjøre oppmerksom på at det ble skrevet før festivalen ble truffet av ulykken som fant sted i natt.

Kort tid før Tyler, the Creators konsert ble SXSW rammet av en tragedie. En bilist i beruset tilstand mistet under et forsøk på å unnslippe politiet kontrollen over bilen sin og kjørte inn i en menneskemengde på fortauet. Han drepte to mennesker som kom kjørende på en scooter, mens 23 andre ble hardt skadet.


Under følger GAFFAs første reisebrev fra festivalen (skrevet av Mikael Dahm Nielsen onsdag ettermiddag):

Termometeret viser opp mot 30 grader i Austin, Texas og startskuddet er i ferd med å gå for South by South West-festivalen (SXSW). Faktisk har festivalen vært i gang i fem dager allerede med en Interactive-del, hvor alle mulige tech-firmaer har forsøkt å lansere nye produkter og idéer. Denne delen har blandt annet kunne by på en akustisk overraskelseskoncert med Justin Bieber (bildet, arkivfoto). Men det er først nå at musikdelen for alvor skal settes i gang. Mer enn 2000 band vil i løpet av de neste fem dagene konkurrere om oppmerksomheten fra alskens representanter for musikkbransjen.

Som Justin Bieber var et godt bevis på, er en del av sjarmen ved SXSW at det når som helst kan bli annonsert plutselige overraskelsesinnslag med store artister på intime konsersteder. Det betydde også at Kanye West og Jay-Z ble talk of the town da de hooket opp og gjorde en konsert sammen på festivalens første dag. Senere vil Lady Gaga også spille en koncert, og det vil sikkert vil bli annonsert flere overraskelser i løpet av uken.


For å starte det hele var Neil Young hentet inn for å snakke om sit Pono-projekt samt mer generelt om den teknologiske utviklingen innenfor musikkbransjen. Man kan virkelig merke at onkel Neil brenner for bedre lydkvalitet innennfor digital musikk.

Etter dette var det tid for å sjekke ut de første bandene. Wolf Alice åpnet kalaset med en medrivende konsert på spillestedet Latitude 30, som under festivalen er blitt forvandlet til British Music Embassy. Spillestedet er fylt helt opp, og det står til og med mange mennesker ute på gata som prøver at få med seg konserten gjennom de åpne vinduene.

Deretter gikk turen ned til Yahoo-huset, som også er blitt omdannet i anledning festivalen. Her ble det tid for en ikke videre spennende konsert med Lemaitre, mens Hey Marseilles derimot fikk sparket litt mere fra seg i stedet med sin oppdaterte utgave av folkemusikk. Alle fans av Mumford & Sons anbefales absolutt å sjekke ut dette bandet.


Det lokale bandet The Octupus Project fikk lov til å sette strek for kvelden med en vill fest. Deres eksperimentelle blanding av mange forskjellige stilarter så ut til å slå meget godt an uti de sene nattetimene.

ANNONCE