Nyhet

Videopremiere: Tellef Raabe - of Smith's and friends

Søtt og uskyldig, men også ekkelt og kjipt på videoen for låta inspirert av The Smiths og venner.

I dag slipper Ålesunderen Tellef Raabe sin fjerde singel of Smith's Friends. Låten er fylt med ikke mindre enn ti unike referanser til The Smiths og Morrissey, og er produsert av Njål Paulsberg fra Young Dreams og Put Your Hands Up For Neo-Tokyo.

Hvilket forhold Tellef har til bandet og den sangomsuste vokalisten forblir dog noe uvisst, men til ENO røper han så mye som at This Charming Man er favorittlåten, og beskriver forholdet til Morrissey som: "han har fint hår". Ok.

Fint hår eller ikke. I den helt ferske videoen (såpass fersk at Tellef selv så den for første gang for noen timer siden) er det lite å spore av den mørke og humørsyke Morrissey. Den Kim Fjeldberg-regisserte videoen sentrerer seg rundt tre normcore-babes, og en tilsynelatende vekselvis actionfylt og kjedsom vårdag. Vi snakker stjerneskudd, tagging, offentlig urinering, hærverk av bøker, slossing, lommelerker og blod.

Om Morrissey ville gitt tommel opp er uvisst, men hovedpersonen selv kan fortelle at han synes videoen både er sjarmerende og forstyrrende, akkurat som musikken, og at han aldri helt har forstått seg på jenter:

- Det er en dualitet i det. Jentene er søte og uskyldige, men også ekle (les: den offentlige urineringen) og kjipe. Jeg ønsker jo å lage mørk og tidvis forstyrrende musikk, som også er ettertenksom og kanskje fin.

- Ideen bak filmen var vel hovedsakelig hvor kaotisk ungdomstiden er, og hvor opphengt man kan bli i enkeltting, men jeg har ikke lagt meg noe særlig borti hvordan regissør Kim Fjeldberg har tenkt. Jeg så videoen for første gang i dag tidlig, og er fornøyd! Det er stas, forklarer Tellef, og legger til at det snart kommer et nytt samarbeidsprosjekt fra de to: novellefilmen "Å sove med øynene åpne", hvor Tellef har vært med på å lage filmmusikken. 

Tellef Raabe - of Smith's Friends (Official Music Video) from Tellef Raabe on Vimeo.

ANNONCE