Nyhet

Videopremiere: Izakaya Heartbeat – Birds of Prey

La deg hypnotisere av gamle leksikoner mens du nyter en god porsjon psykedelisk støyrock.

Izakaya Heartbeat slapp på nyåret 2013 sitt strålende andrealbum Enter - Rainbow Lake, og har siden den gang jobbet med et ambisiøst videoprosjekt, der målet er å slippe musikkvideo til hver eneste låt på skiva. Til nå har video til 4 av 8 spor kommet ut, og i dag kan du se video nummer 5 er, til sangen Birds Of Prey, her hos GAFFA.

Birds of Prey er en deilig psykedelisk, suggererende og lang affære, i likhet med mye av materialet på Enter – Rainbow Lake. Da GAFFA snakket med bandet rett før utgivelsen av skiva beskrev Izakaya-general Christian Larsen og trommis Kenneth Amundsen albumet slik:

– Litt seigere og mer dronete.
– Og det er færre sanger denne gangen. Færre og lengre. Mer repeterende temaer, kanskje. Hypnotisk og mantraisk.


Les hele intervjuet her.

Den fantastisk fete animasjonsvideoen, som er signert kunstner Linda Baardsen, er minst like hypnotisk som låta selv.

Om arbeidet med videoen forteller Baardsen:


– Animasjonen er fra ulike utklipp fra leksikon, som blir en nostalgi fra vår tidsalder. De blir gamle tunge mursteiner i våre bokhyller fra en forsvunnet tid, der vi i vår tid bruker digitale oppslagsverk som f.eks Google og Wikipedia. Ilustrasjonene skal skildre ulike miljøer tatt ut i fra kroppen og naturen. Jeg har brukt ilustrasjoner fra f.eks. legebøker som skildrer sykdom, eller bøker som skildrer naturkatastrofer.

Om du har en svakhet for gamle leksikoner, eller for propagandavideoene til The Darma Intiative i TV-serien LOST, bør du unne deg selv å trykke play og sjekke denne ut: 


ANNONCE