Nyhet

Katy Perry får oss til å smile

Strømmetjeneste har sammen med ekspert på kognitiv psykologi og nevrovitenskap funnet frem til låtene som trigger våre følelser.

Den svenske strømmetjenesten Spotify lanserer i dag ny forskning på vår følelsesmessige respons til musikk. Undersøkelsen avslører hvilke låter som har størst sannsynlighet til å utløse sterke følelser hos lytteren.

I samarbeid med Jacob Jolij, professor i kognitiv psykologi og nevrovitenskap ved Universitetet i Groningen, avslører Spotifys forskning sangene som utløser den sterkeste følelsesmessige responsen hos oss – det være seg nostalgi, sinne eller lykke.

Tempoet og rytmen i Katy Perrys hit Birthday oppfordrer, ifølge Jolij, til aktiv bevegelse og utløser det naturlige stoffet dopamin i hjernen, som gir en følelse av lykke. De sentrale tonene i Coldplays Magic fremkaller positive følelser, og den reflekterende teksten kansellerer negative tanker, noe som gjør det til en perfekt låt for å overvinne frykt.


— Musikk kan ha kraftig påvirkning på våre følelser, alt fra å gjøre oss glade, til å fremkalle vår evne til å overvinne frykt. Enkelte sanger utløser følelser og hormoner som direkte påvirker vårt humør. Listen som er utarbeidet sammen med Spotify inneholder noen av de mest effektive sangene som tar oss fra trist til glad eller fra sint til optimistisk, skriver Jacob Jolij i en pressemelding.

Jacob Jolij og Spotifys anbefalte låter:

1. Glede – Katy Perry, Birthday
2. Tristhet – OneRepublic, I Need
3. Optimisme – American Authors, Best Day of My Life
4. Sinne – David Guetta, Bad
5. Overvinne frykt – Coldplay, Magic
6. Spenning – Avicii, Wake Me Up
7. Nostalgi – John Legend, All of Me


Spillelisten kan du lytte til her.

ANNONCE