Nyhet

Heftig konsertprogram i Bergen de neste dagene

Opplev Monica Heldal, Enslaved, Razika, Kakkmaddafakka og mye mye mer denne uken. Helt gratis!

Denne uken er det duket for The Tall Ships Races, hvor Bergen er vertskap for fjerde gang. Det er ventet et hundretalls seilskip og nærmere tre tusen sjøfolk til byen under arrangementet. Men det blir også mange musikalske innslag i byen mellom de syv fjell denne uken.

Fra og med i dag og frem til søndag arrangeres det en rekke gratiskonserter rundt om i Bergen sentrum i forbindelse med arrangementet. Blant de største navnene som opptrer finner vi Monica Heldal (bildet), Razika, Real Ones, Kakkmaddafakka, Casiokids, Fjorden Baby!, Magnet, Miss Tati, Yuma Sun og Sigrid Moldestad.

Vi har tidligere også skrevet om det noe spesielle bestillingsverket som skal fremføres av Enslaved og Ole Hamre på lørdag. Enslaved kommer da til å spille fra fordekket på skipet Statsraad Lehmkuhl, akompagnert av korsang og båtfløyter fra flerfoldige skip.


— Det maritime har vært en del av bandet, med vår vinkling på det norrøne, vikinger og reisene deres. Flere av oss i bandet har også vokst opp langs sjøen, og har familie som har vært til sjøs. Vi driver jo også og reiser; turnerer nesten over hele verden. Vi føler slektskap til shantytradisjonen, sa Enslaveds Ivar Peersen i et intervju med Bergens Tidende da bestillingsverket ble annonsert i vinter.

I tillegg blir det gitt ut et eget album hvor bergensartister tolker gamle sjømannsviser og sjantier. Denne blir trykket opp i et begrenset antall eksemplarer, og inneholder bidrag fra flere av artistene og bandene som spiller under arrangementet.

Sjekk ut det komplette programmet for dagene her.


ANNONCE