Nyhet

Beredskapen rundt festivalene økes

Det er terrortrusselen mot Norge som skal være årsaken til det økte sikkerhetsfokuset.

Sikkerhetsberedskapen økes rundt flere festivaler etter at politiets sikkerhetstjeneste (PST) varslet om en konkret terrortrussel mot Norge under en pressekonferanse tidligere i dag.

Både i forbindelse med Gladmat, Månefestivalen, Tall Ships Races og Norway Cup meldes det om større sikkerhetsberamming denne helgen, ifølge NTB.

Til seilregattaen Tall Ships Races i Bergen er det ventet en halv million besøkende, og det bys også på et stort konsertprogram i byen med gratiskonserter fra artister som Monica Heldal (bildet), Razika, Real Ones, Kakkmaddafakka, Casiokids, Fjorden Baby!, Magnet, Miss Tati, Yuma Sun og Sigrid Moldestad.


— Politiet har meldt at de vil være mer synlige, slik at folk skal kunne føle seg trygge. Politiet har også vært med i planleggingen av hele arrangementet, så vi er i trygge hender. Politiet ber også publikum være mer årvåkne, sier prosjektleder i Tall Ships Races Haakon Vatle til VG.

Månefestivalen i Fredrikstad starter i morgen og har artister som Patti Smith, Beth Hart, Suzanne Vega og Mari Boine på plakaten.

Også her blir det økt beredskap, men alle arrangementene skal foreløpig gå som normalt.


ANNONCE