Nyhet

Phil Everly 1939 - 2014

Den ene halvdelen av The Everly Brothers er gått bort. Phil Everly ble 74 år.

De var et av 50- og 60-tallets helt store artistnavn, brødreparet Phil og Don Everly. Under navnet The Everly Brothers sang de to seg oppover hitlistene med eviggrønne låter som Wake Up, Little Susie, Bye Bye Love og All I Have To Do Is Dream. Og da Rock & Roll Hall of Fame ble stiftet i 1986 var de også blant de ti første musikerne som ble innlemmet i det gode selskap.

I helgen gikk minstebror Phil Everly bort etter en lang kamp mot KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom), en lidelse han har påført seg etter et liv som røyker. Han ble 74 år.

The Everly Brothers har hatt massiv innflytelse på etterfølgende band og artister og gjestet scenen under Simon & Garfunkels siste turné, som inkluderte en konsert i Oslo Spektrum høsten 2004. Senest i november slapp også Green Day-vokalist Billie Joe Armstrong og Norah Jones sitt hyllestalbum til brødrene, Foreverly.

The Everly Brothers hadde enorm innflytelse hos alle typer musikere. De høye harmoniene Phil sang var vakre og virket samtidig så uanstrengte. Han var en av vår tids største, og det er uendelig trist å miste ham, skrev Jones i en pressemelding søndag.

Phil Everly etterlater seg enke, to sønner, to barnebarn og sin mor - i tillegg til broren Don

ANNONCE