Nyhet

De første navnene til Nattjazz 2014 er klare

Sjekk hvem som spiller under den årlige jazzfestivalen i Bergen.

Nattjazzen i Bergen har de senere år satset å nå utenfor rene jazzkretser ved å booke artister som Of Montreal og Karpe Diem. Denne trenden ser ut til å fortsette også i 2014, idet festivalen presenterer sine første navn.

På plakaten finner vi blant annet de amerikanske dancepunkerne, som kanskje har gjort seg selv en bjørnetjeneste eller to ved å kalle seg noe så oppsiktsvekkende som !!! (chk chk chk), og New Orleans-legenden Dr. John.

!!! slapp sin siste plate Thr!!!er i fjor, og både Louden Up Now og Myth Takes er nærmest for klassikere å regne. Dr. John, som blir backet av The Nite Trippers i Bergen, ga på sin side ut et kritikerrost album, Locked Down, i 2012 i samarbeid med The Black Keys' Dan Auerbach.


I tillegg til disse to kan Nattjazzen skilte med mer tradisjonelle jazznavn som Dianne Reeves, Madeleyne Peyroux, Billy Hart og Teri Lyne Carrington i sitt første slipp for året.

Festivalen løper over 11 netter på USF Verftet i Bergen, 22. - 31. mai, og man kan vente seg flere spennende artistslipp i løpet av de neste ukene.

ANNONCE