Nyhet

Bergensartister drar til sjøs

Inspirert av Pirates Of The Caribbean-filmene er Kakkmaddafakka, Fjorden Baby! og Helge Jordal (!) bare noen av artistene som bidrar på nytt maritimt albumprosjekt.

I forrige uke kunne vi melde om at metallgutta i Enslaved hadde takket ja til å delta under komponisten Ole Hamres bestillingsverk til sommerens The Tall Ships Races, hvor Bergen er vertskap for fjerde gang. Nå er det klart at flere av artistene og bandene i Bergen hiver seg på den maritime bølgen med sjanti og sjømannsviser i løpet av vinteren.

I forbindelse med arrangementet skal det nemlig også spilles inn en samleplate med disse tradisjonsrike visene, denne skal også gis bort til de over 2.000 ungdommene som kommer fra alle verdenshjørner som mannskap til arrangementet 24. - 27. juli.

Modellen for den alternative sjanti-platen er hentet fra Rogues Gallery-skivene som kom ut i forbindelse med Pirates of the Caribbean-filmene. Den gang fikk Johnny Depp & co supertenning på de gamle sjømannsvisene og inviterte sine musikalske venner til å tolke disse. Det resulterte i to doble utgivelser hvor artister som Tom Waits, Nick Cave, Patti Smith, Keith Richards og Kate Bush spilte inn sine favoritt-sjantier.


I Bergen er det allerede bekreftet at Enslaved, Kakkmaddafakka (bildet), Monica Heldal, Casiokids, Fjorden Baby!, Thea Hjelmeland og selveste Helge Jordal kommer til å bidra med sine nytolkninger av gamle sjantier, og at et eventuelt overskudd fra prosjektet vil gå til seilskipet Statsraad Lehmkul, som fyller hundre år i 2014.

ANNONCE