Nyhet

Årets Urørt: Finalistene

I dag kåres vinneren av Årets Urørt. Blir det karneval med kidsa? Fest med Farao? Les om alle finalistene her.

I kveld har et større mylder av ambisiøse og talentfulle bands blitt skrapet ned til de fem ypperste for finalen av Årets Urørt. Vi varmer opp til kveldens prisutdeling med å kikke på de svært forskjellige artistene og bandene som kjemper om førsteplassen. En av disse vil ta over for fjorårets Urørt, Phil. T. Rich som senere ble så (u)rørt at han byttet navn til Arif.

De fem finalistene er valgt ut av NRKs Urørt-redaksjon og vinneren kåres via en uviss hybrid av publikums stemmer og noe vi vil anta er et slags dommerpanel. 

Shy For Shore

Shy For Shore er en hylllest to 80-tallet. Duoen består av Mari Nordén og Oz Page, som spiller sukkersøt og storslagen dreampop. Shy For Shore er i Urørt-finalen med låten Then The Heartbeak.

 

Sigurd Julius

Trønderen Sigurd Julius lager orkestrert visepop på morsmålet. I fjor ga vi den jordnære 23-åringen oppgaven å anmelde sitt eget publikum på John Dee. Nå er han i finalen av Urørt med låten Østavind.

 

The Wolves 

The Wolves spiller energisk punkrock. Bandet består av Ørjan Myrland, Sveinung Engvik, Mads Ystmark og Marius Platt fra Tromsø. De har kommet helt til Urørt-finalen med Let's Skate This Town.

Farao

Farao, eller Kari Jahnsen som hun egentlig heter, er 26 år gammel, tidligere LIPA-student og nå bosatt i London. Hun er i finalen av Urørt med den særegne låten Tell a Lie, en sang som i sin tid hadde premiere på gaffa.com. Just sayin'. 

 

Carnival Kids 

Carnival Kids spiller catchy rock, med elementer av hardcore. Bandet består av Eric Molumby, Andreas Westhagen, Jethro Fox og John Stark, som møttes under musikkutdanningen på LIPA i Liverpool. De er i Urørt-finalen med låten What to Do When Awake Within a Dream.

Finalen vises direkte fra Studentersamfundet i Trondheim kl. 20.25 på NRK3.

ANNONCE