Nyhet

Årets nominasjoner til Rockheim Hall of Fame

Les hvem som kan bli innlemmet i det gode selskap i 2014. De ni nominerte er klare.

En nominasjonskomite ledet av Kaizers Orchestra-vokalist Janove Ottesen har nominert ni navn til Rockheim Hall of Fame.

Årets nominerte er: Mari Boine (bildet), DeLillos, Jens Book-Jensen, Knutsen & Ludvigsen, Mayhem, Morten Abel, Raga Rockers, Sidsel Endresen og Øystein Sunde.

En jury på rundt 200 personer tilknyttet musikkbransjen skal nå stemme frem tre av de nominerte, og den offisielle innlemmelsen går av stabelen i Trondheim 13. august.


— De ni nominerte artistene til den fjerde innlemmelsen i Hall of Fame er like verdige som deres kollegaer som allerede er innlemmet. Årets kandidater representerer en stor bredde både i sjanger og tidsperioder. De er unike og ulike, men har likevel en ting til felles: de har alle betydd mye for utviklingen av norsk populærmusikk. Noen er gjengangere på denne listen, mens andre blir trukket frem for første gang, sier leder for nominasjonskomiteen Janove Ottesen.

Siden oppstarten i 2010 har A-Ha, Åge Aleksandersen, Jokke & Valentinerne, Wenche Myhre, Alf Prøysen, DumDum Boys, Jan Eggum, The Pussycats, Terje Rypdal, Jahn Teigen, Nora Brockstedt, Lillebjørn Nilsen og Anne Grete Preus alle blitt innlemmet i det gode selskap.

ANNONCE