Nyhet

Morrissey gjør to gigantiske arenakonserter

Med seg på lasset har han legendariske oppvarmingsartister, men forhåpentligvis ingen pølser.

Morrissey er 'still going strong' og har annonsert to arenakonserter i USA utover våren. Begge kvelder ser ut til å bli av det mer eller mindre legendariske slaget. Med seg på lasset har han nemlig fått med seg to ganske uvanlige oppvarmingsartister – ingen ringere enn Sir Tom Jones og Sir Cliff Richard. Også artisten Kristeen Young står på scenen under begge konsertene. Hun har tidligere vært fast inventar på Morrisseys turnéer verden over.

Nytt album slippes senere i år, som blir oppfølgeren til Years Of Refusal fra 2009. Vokalist Steven Patrick Morrissey, tidligere vokalist i rockebandet The Smiths, gikk etter bandets oppløsning i 1987 solo og har gitt ut en rekke album under navnet Morrissey. The Smiths er kjent som et av tidenes mest innflytelsesrike band og skal flere ganger ha blitt tilbudt store summer for et potensielt comeback. Lite tyder på at det kommer til å skje med det første - nylig signerte Morrissey en ny platekontrakt med Harvest Records.

Den sympatiske artisten er vel så kjent for sin politiske aktivisme, spesielt innen dyrevelferd.


- Jeg har vært vegetarianer siden jeg var 11 eller 12 år. Moren min var en trofast vegetarianer så lenge jeg kan huske. Vi var veldige fattige og jeg trodde at kjøtt var en god kilde til ernæring. Så lærte jeg sannheten. Moren min har definitivt startet interessen min for dyrevelferd og jeg får generelt mye god respons for engasjementet mitt. Men noe merkelig skjedde på en konsert i England en gang. Vi spilte sangen Meat Is Murder og noen i publikum kastet masse pølser på scenen. Jeg fikk pølser både i ansiktet og i munnen. Det var fryktelig. Jeg måtte bare løpe av scenen og spy. Det er som å bite i din egen bestemor, har artisten sagt i et intervju.

I følge fansiden True To You skal de to kommende konsertene avholdes i Los Angeles Sports Arena den 10. mai og på Brooklyn's Barclays Center den 21. juni. Billettene er ikke sluppet for salg enda.

ANNONCE