Nyhet

Iron Maiden til Bergen

Jernfruen vender tilbake tilbake til Bergen for årets eneste Norgeskonsert.

Bergen ga kanskje fra seg Jern-Erna til Oslo i høst, men nå er det blitt klart at skarrestorbyen faktisk får jernfruen over alle jernfruer på besøk i sommer. Iron Maiden ble i dag annonsert av Bergen Live.

Den pågående Maiden England World Tour har allerede samlet to millioner fans verden over. Arrangørene hos konsertserien Bergen Calling lover "isfjell, øredøvende pyro og et voldsomt lysshow", samt et større fokus på hele 80-tallet" enn under The Final Frontier-turneen som Iron Maidens besøkte Bergen under for fire år siden.

Noen av disse åttitallsklassikerne får man kanskje aldri høre igjen, om man skal tro Iron Maiden-manager Rod Smallwood:

- Som våre fans vet, er Maiden England-DVD-en siste del i History-trilogien som består av arkivmateriale fra 80-tallet. Sannsynligvis er det siste gang Maiden vil turnere med et repertoar som baserer seg på 80-tallet, og derfor også siste gang fansen får mulighet til å høre noen av disse sangene fremført live. Med dette i bakhodet har vi bestemt oss for å bytte ut noen av låtene slik at 2014-turneen blir jevnere fordelt på alle tre DVD-ene; The Early Days, Live After Death og selvsagt Maiden England. Ja, også har vi en låt fra 90-tallet vi bare må ha med. Fansen vet helt sikkert hvilken sang jeg snakker om.

Den eksklusive Norgeskonserten blir den 28. juni i Bergenshus festning, også kjent som Koengen. Bergen Calling er en konsertserie etablert i 2010, med éndags festivallignende arrangementer med digre artister som finner sted om sommeren på festningsområdet Bergenhus ytterst på Bryggen. Tidligere artistnavn inkluderer Rammstein, Rihanna, Kanye West, Bob Dylan, Ozzy Osbourne, Sting og Paul Simon.

Billettene til Iron Maidens eneste Norgeskonsert i 2014 går i salg den 17. februar klokken 09:00.

ANNONCE