Nyhet

– Ingen inspirasjon i Haugesund

Jarle Langåker og Linn Sofie Hagen Olsen i Kindred Fever møttes på en blind date og ble sjelevenner. Det førte til P3-listing og konserter med Kaizers. Nå er de et av by:Larms mest omtalte bands.

- De første øvelsene våre gikk mye ut på å bli kjent med hverandre. Det var nesten som en sånn blind date, men hvor målet ikke var å finne en ny kjæreste, men en person å spille med som du kunne holde ut med, og som kunne hjelpe deg å ta en ny musikalsk retning, sier Jarle, ene halvparten av duoen Kindred Fever.

For Jarle og Linn Sofies første møte var også duoens første bandøving. Samboeren til Jarle hadde kontaktet Linn Sofie for å ta noen bilder til et fotoprosjekt hun holdt på med. Da hun kom tilbake fortalte hun Jarle at Linn Sofie hadde sagt noe om at hun savnet å spille i band.

- Jeg var med i et annet band på den tiden som sakte men sikkert gikk mot slutten, og var på leting etter nye muligheter og ikke minst nye mennesker å spille med, forteller Jarle.


Jarle sendte en melding til Linn Sofie hvor han spurte om hun hadde lyst til å komme å jamme litt og se hvordan det gikk derfra.

- Heldigvis fant vi tonen ganske kjapt. Såpass kjapt at vi like greit utelot å ta inn flere bandmedlemmer og valgte heller å fortsette som duo. Vi fant fort ut at vi hadde veldig mye til felles innenfor meninger og smak, og noen ganger møtte vi til og med opp på øvelse i nesten identiske klær, noe som skjedde uvanlig ofte. Navnet Kindred Fever er som sådan inspirert av engelske kindred spirit, som betyr sjelevenn.

Ny tilværelse


I slutten av 2013 signerte duoen kontrakt med Sony Music Live, noe som har ført til stor forskjell på artisttilværelsen.

- Uten tvil. Trygghet og struktur. Når du ikke er et anerkjent band som allerede har spilt hele Norge rundt, er det ganske vanskelig å få en fot inn i døra. Allerede nå er vi booket til flere plasser i landet vi aldri har spilt tidligere. Nå kan vi fokusere mer på låtskriving og konsertene vi spiller, og ikke tenke på alt det praktiske. I tillegg er de vi jobber sammen med fantastiske folk som står på hele tiden og som vi kommer veldig godt overens med.

Den nye singelen deres Ready to Die er listet på P3 og i februar kommer duoen med nytt album.


- På det neste albumet har vi et mer samlet lydbilde, hvor vi er mer bestemte over hvordan vi vil det skal låte. Når vi skrev og laget låtene til debutalbumet var vi enda i prosessen med å finne ut hva slags musikk vi ville fokusere på, og hva slags uttrykk musikken skulle ha. Når det er sagt, vil vi nok ikke si at de nye låtene er en helomvending. Tunge trommer og høylytte gitarer med mye fuzz er fremdeles grunnmuren. Det nye albumet har derimot to akustiske låter i sekken, noe vi ikke har gjort tidligere.

Ingen inspirasjon i Haugesund

Til tross for det mørke lydbildet på musikken deres, er duoen ikke særlig mørke til sinns.


-Overhodet ikke! De fleste som møter oss vil nok være enige i at vi er ganske hyggelige og easy going. Vi er nok mer fascinert over det mørke lydbildet som vi prøver å få frem i sangene våre. Vi er begge horror-fans, samtidig som vi syns det er spennende med religiøse og okkulte temaer. Ellers er vi ganske smilende og glade!

Men Haugesund, byen der begge kommer fra, kan ikke skryte på seg å være noe inspirasjonskilde for Kindred Fever sin suksess.

-Det er en by med flere fantastiske mennesker, og enda flere ikke fullt så fantastiske mennesker. For min del er det ikke mye inspirasjon å hente her til musikken vi lager. Jeg blir nok mer inspirert av hendelser og følelser. Jeg er også svært inspirert av litteratur, film, vennskap, personer jeg ikke liker og spirituelle/okkulte temaer. Mye rart med andre ord, men ikke Haugesund. Det blir nok ikke noe Haugesunds-låt med det første! forteller Jarle.


Hvilke striper?

Andrealbumet er på vei, konserter er booket og 2014 ser ut til å bli et godt år for doen. Men planene er tilsynelatende klare for de neste fem årene også.

-   Om fem år sitter vi og svarer på spørsmål fra GAFFA om det sjette albumet vårt som akkurat er gitt ut, og journalister har endelig sluttet med å spørre oss hva forskjellen på oss og The White Stripes er! Det blir en lykkens dag!


ANNONCE