Nyhet

Hør den første låta fra Hjálmar og Erlend Øyes samarbeid

Etter Kings of Convenience, Röyksopp og Whitest Boy Alive synger nå Erlend for reggae-islendingene Hjálmar.

Erlend Øye slapp i sommer den italienskspråklige singelen La Prima Estate, som første forsmak på hans kommende nye soloalbum Legao. Singelen ble spilt inn med hans tyske venner og bandkollegaer fra The Whitest Boy Alive, og var sterkt inspirert av Øyes nye hjem på Sicilia. I kveld avslørte den bebrillede havldelen av Kings of Convenience en annen Legao-låt via YouTube, som igjen byr på helt andre musikalske og språklige vibber.

Fence Me In, som du kan høre nedenfor, synger Øye på engelsk igjen, og låta ble innspilt på Reykjavík sammen med de islandske reagge-veteranene Hjálmar – den samme gjengen som han opptrer live sammen med på By:Larm denne uka.

Øyes hittil eneste ordinære fullengder under eget navn er 2003-skiva Unrest, en samling elektronika-låter som han ga ut en liten stund etter han flyttet fra Bergen og Kings of Convenience for å utforske nye musikalske jaktmarker i Berlin. Unrest inneholdt produksjoner fra en drøss av Øyes mange nye DJ-venner rundt om i Europa, som alle hungret etter å mekke fengende elektroniske beats med søt Øye-vokal oppå etter å ha sett hvor ekstremt bra det fungerte for Röyksopp sin del.

Siden fant Øye gitaren sin igjen, og fikk til og med noen av sine tyske DJ-venner til å gå over til å spille live-instrumenter. Resultatet ble The Whitest Boy Alive og plateselskapet Bubbles Records, som begge drives av Øye, Marcin Öz, Sebastian Maschat og Daniel Nentwig. Øye og Öz mikser i disse dager Legao i Berlin, sammen med den tyske produsenten Norman Nitzsche, og planlegger å slippe den på Bubble Records i løpet av året. 

ANNONCE