Nyhet

Elton John vil utforske elektronisk musikk

... Men han er usikker på hvordan han skal gå frem.

I begynnelsen av denne uken ble det bekreftet at Elton John (bildet) besøker både Stavanger og Oslo til høsten. Og selv om årets turné heter 'Follow The Yellow Brick Road Tour', og er en del av 40-års jubiléet til albumet Goodbye Yellow Brick Road, kan det også være det blir nye musikalske impulser både hos Elton og hans norske publikum innen den tid.

I et intervju med Clash Magazine sier nemlig musikeren at han nesten bare hører på electronica om dagen.

— Jeg gjorde en låt med Timbaland, og jeg håper å få gjort noe med Pharrell siden, uttalte Elton.


Tidligere har det ryktes at Pharrells sønn Rocket er oppkalt etter Eltons klassiker Rocket Man.

— Jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem for å spille inn elektronisk musikk. Som pianist har jeg en tendens til å overdrive, og electronica handler om simplisitet. Jeg tok en lunsj med James Blake her om dagen, og når jeg hører på hans siste album er det både så enkelt og vakkert. Jeg ville blitt fristet til å gjøre så mye mer, mens han har en egen evne til å gjøre det så minimalistisk, avslørte han videre i intervjuet.

Poplegenden har også gjort flere spennende samarbeid de siste årene. Han deltok blant annet på fjorårets Queens Of The Stone Age-utgivelse, men er likevel mest stolt over å ha spilt piano på Kanye Wests My Beautiful Dark Twisted Fantasy, utgitt i 2010:


— Det å spille på Kanyes plate, som er genial fra start til slutt, var en ære. Jeg tenker fremdeles: "Wow! Jeg er faktisk med på denne platen." Det var annerledes, men også lærerikt.

ANNONCE