Nyhet

AC/DC feirer førti år med nytt album og turné

Tungrocklegendene returnerer til innspillingsstudioet denne våren.

I fjor høst var det hele førti år siden brødrene Malcolm og Angus Young startet opp rock n' roll-maskineriet AC/DC. Likevel har det ennå ikke vært snakk om noen markering av jubiléet.

Denne helgen tok i midlertid vokalist Brian Johnson (bildet) bladet fra munnen i et intervju med Palm Beach-radiokanalen Gater 98.7:

— Du er faktisk den første jeg forteller dette til, men vi kommer til å gå i studio igjen i mai, avslørte vokalisten overfor radiovert Andy Preston.

Videre fortalte han at siden AC/DC har holdt det gående i førti år, kunne de tenke seg å gjøre førti konserter for å takke den lojale fansen.

Det er gått fire år siden sist gang bandet var på turné i kjølvannet av 2008-utgivelsen Black Ice, en turné som inkluderte den første konserten noensinne på Telenor Arena i tillegg til to utsolgte kvelder på Valle Hovin i 2009 og 2010.

AC/DC har gitt ut 17 ordinære studioalbum gjennom årenes løp, hvor Back In Black fra 1980 (den første skiven med Brian Johnson bak mikrofonen) er blant tidenes mest solgte på verdensbasis, med estimerte salgstall på over femti millioner eksemplarer.

Hør hele intervjuet med Brian Johnson her.

ANNONCE