Nyhet

Ventetiden er endelig over

Modest Mouse slipper sitt første album på åtte år i 2015.

Det amerikanske indierockbandet Modest Mouse (bildet) har jobbet med sitt nye album lenge. I fjor sommer avlyste de blant annet sine europeiske konsertdatoer, inkludert et stopp i Oslo, fordi de ønsket å gjøre seg ferdig med albumet som "skulle være på vei". Likevel har det ikke kommet ut noe ny musikk fra bandet så langt i 2014.

I helgen ble det endelig klart at Modest Mouse slipper sitt første album på åtte år, Strangers To Ourselves, 3. mars 2015. Den første singelen fra albumet heter Lampshades On Fire og slippes digitalt i morgen.

Bandets forrige ordinære studioalbum kom helt tilbake i 2007, i form av glitrende We Were Dead Before The Ship Even Sank. Den gang hadde det amerikanske bandet også hentet inn The Smiths-gitarist Johnny Marr som gjestemedlem, og GAFFAs anmelder mente at albumet regelrett oste av rytmikk, dynamikk og oppfinnsomhet.

Sist gang vi hørte noe fra Modest Mouse var i 2009, da bandet slapp EP-en No One's First And You're Next.

Den nye singelen Lampshades On Fire har blitt spilt ved konserter tidligere, blant annet under festivalen Sasquatch i 2011. Mens vi venter på at studioversjonen skal slippes kan vi høre et opptak derifra:

Oppdatering: Singelen kan nå strømmes eksklusivt over hos The Current.

ANNONCE