Nyhet

Kaveh: – Det som går fort opp, går fort ned igjen

Grünerløkka-gutten slapp nylig debutplata "Sannheten Sårer", og har for lengst bemerket seg som et av landets største hiphop-håp.

I november slapp Kaveh debutalbumet titulert Sannheten Sårer. Grünerløkka-gutten markerte seg som en av Norges største hiphop-håp allerede i en alder av seksten år. Han har blant annet hatt sin egen dokumentarserie på NRK, og ikke minst sluppet et minialbum som dro inn en Spellemanns-nominasjon. I et intervju med GAFFA forteller han om sin karriere så langt:

– Da jeg var 17 fikk jeg spille på by:Larm, og jeg var så heldig å bli en av artistene som markerte seg. Vi spilte tre konserter og på den siste var det helt pakka i teltet. Det var gøy å få den bekreftelsen, og da tok også P3 oss inn i varmen. Siden da har det gått i ett, men det har vært turbulent – det skumle er at det som går fort opp, går fort ned igjen.

Før utgivelsen av debutalbumet og minialbumet Hjertet Kommer Først, holdt Kaveh seg til singelslipp:


– Som singelbasert artist etabelerer du gjerne overfladiske fans, som hører låta di på radio og egentlig ikke har noen dypere forståelse av hva du står for som person og artist. Folk har hørt Snufs, men vet de egentlig hvem Kaveh er? Det gir albumet meg muligheten til å vise.

– Å lage albumet tok to år. Det var først på 20 låter, og det å bringe tallet ned var en lang prosess der mange mennesker ble involvert. Det endte opp på 15, noe jeg først følte var for langt. Men jeg måtte stille meg selv et viktig spørsmål: Hvem er det jeg egentlig lager skiva for? Er det for fansen? For kommersiell suksess? For anmelderne? Så jeg tok et valg på bakgrunn av det jeg ville istedenfor det som kanskje er mest effektivt.

Valget lønte seg, og ifølge vår anmelder har hiphop-håpet befestet sin posisjon med debutplaten: "Det ungdommelige pågangsmotet, som han er blitt kjent for, er fortsatt høyst tilstedeværende i form av en lekenhet og spontanitet både i tekstene og oppbygning til låtene." 


Hele intervjuet kan du lese her.

Under kan du høre Kaveh med låta Medisin:


ANNONCE