Nyhet

Favorittelektronikanerd med nytt album

Amerikaneren slipper også ny, absurd video sammen med albumdetaljene.

Den baltimorebaserte komponisten og elektronikanerden Dan Deacon (bildet) er klar med nytt album. Oppfølgeren til 2012-utgivelsen America heter Gliss Riffer og blir sluppet i slutten av februar. 

I tillegg til å annonsere dette, slipper han også en video til låten Feel The Lightning. Den absurde, fargerike videoen inkluderer blant annet levende møbler og er regissert av Andrew Jeffrey Wright. Den kan ses nedenfor.

Selv om det kommende albumet blir amerikanerens niende soloalbum, er han riktig nok mest kjent for sine nokså elleville liveshow. Da amerikaneren var i Norge i fjor, én gang på Revolver i Oslo og én gang på Slottsfjell, var begge konserter så bra at de begge ble premiert med full pott av GAFFA-redaksjonen. Anmelderen på Revolver skrev blant annet dette:


– Oslo hadde visstnok ved forrige folketelling 623,966 mennesker. Hvis vi sier at 150 var på Revolver i går kveld, ja da er det 623,816 mennesker jeg synes forferdelig synd på i dag - pluss en kar i Elverum jeg vet hadde tenkt å reise nedover for konserten - for stakkars folk som var så nært, men likevel gikk glipp av det der.

Les hele anmeldelsen her.

For øvrig: Dan Deacons album får også positiv omtale. Da det forrige albumet hans kom, konstaterte vår anmelder at "Dan Deacon er tilbake med et nytt elektronisk mesterverk." Les hele denne anmeldelsen her.


Tracklisten til Gliss Riffer:
01 Feel the Lightning
02 Sheathed Wings
03 When I Was Done Dying
04 Meme Generator
05 Mind On Fire
06 Learning to Relax
07 Take It to the Max
08 Steely Blues

Se videoen Feel The Lightning her:


ANNONCE