Nyhet

The Libertines' Carl Barât fronter nytt band

Tidligere i vinter meldte Barât at han ikke ville være soloartist lenger, og søkte etter nye musikere å jobbe med.

I midten av januar gikk den tidligere The Libertines-frontmannen Carl Barât ut i pressen og sa at han var lei av å være soloartist. Et nytt album, oppfølgeren til hans selvtitulerte solodebut utgitt i 2010, skulle allerede være klar på den tiden, men Barât sa den gang at han ikke ville gi den ut før et nytt band var på plass.

— Jeg ønsker ikke lenger å være soloartist, jeg vil danne et nytt band, og jeg vil gjøre det så fort som mulig. Jeg har spilt inn et album jeg er stolt over, men jeg har jobbet for hardt til at jeg bare kan slippe det. Låtene er fantastiske, så jeg ønsker ikke å bare hente inn noen gode studiomusikere for så å dra på turné. Jeg vil ha tilbake gjengmentaliteten, påpekte Barât overfor NME.

Nå er det klart at hans nye bandbesetning The Jackals skal konsertdebutere på London-spillestedet XOYO, torsdag 15. mai. Barât har rekrutert sitt nye band etter å ha fått flere tusen interesserte meldinger via sosiale medier de siste månedene, og The Jackals består, foruten Barât, av gitarist Billy Tessio, bassist Adam Claxton og trommis Jay Bone.

Denne besetningen jobber også med å avslutte innspillingen av det kommende albumet, som etter sigende skal produseres av The Bronx-medlem Joby J. Ford.

Barâts tidligere kollega Pete Doherty kjører i midlertid på med både bandkarriere og solokarriere. Sent i fjor høst slapp Babyshambles sin tredje ordinære studioplate, Sequel To The Prequel, og tidligere i vinter kom nyheten om at Doherty jobber med en oppfølger til sin solodebut fra 2009.

ANNONCE