Nyhet

Stil, imagetyveri og musikk

Popsenteret i Oslo er straks klar med ny og unik utstilling om identitet.

Popsenteret, som er en del av Schous kulturbryggeri lokalisert i tidligere Schous bryggeri nederst på Grünerløkka i Oslo, annonserer den kommende utstillingen 'Arrestert – innehentet av fortiden' - et unikt og morsomt konsept, som skal sette lys på temaene musikk, image og identitet.

Image er en kjent sak for de aller fleste, og det er heller ikke ukjent at man i mange tilfeller lar seg påvirke - bevisst eller ubevisst - av sine store helter. Det er flust av kjente musikalske navn som har satt sine tydelige spor hos mange av dagens aktuelle artister og band, og nettopp dette har utstillingen prøvd å fange opp via et knippe kjente, norske navn.

— Her er det store likheter med og hyllest til alt fra Elvis og Chuck Berry, til TLC, Missy Elliot og Lauren Hill, til Sex Pistols, Rolling Stones, AC/DC, David Bowie og Annie Lennox til Metallica, Pentagram og Dimmu Borgir, forteller Paal Ritter Schjerven, kunstnerisk leder ved Popsenteret.


Fem norske artister har plukket ut sine største inspirasjonskilder. Stella Mwangi, Vidar Busk, Mariann Rosa, Erlend Hjelvik (bildet) fra Kvelertak og Petter Baarli bidrar dermed i utstillingen ved å mer eller mindre blottlegge egen stil og image, og gir et tydelig innblikk i hva som har vært med på å forme dem som artister.

— Vi har jo alle et forhold til image så vi tror dette blir en morsom utstilling å besøke. Publikum vil selv kunne oppleve og undersøke hvorfor de har blitt som de har blitt – kanskje blir de mer bevisst hva gjelder sitt eget valg av image, musikk og identitet? sier Schjerven.

Popsenteret ble i 2013 kåret til 'Årets museum' og er et opplevelsessenter for norsk populærmusikk - fra de første kommersielle norske innspillingene fra 1904 og frem til i dag.


Utstillingen 'Arrestert – innehentet av fortiden' åpner 10. april.

ANNONCE