Nyhet

Xplosif med programslipp

Raekwon og Lars Vaular headliner hiphopfestivalen i Stavanger denne høsten.

Xplosif Hiphop Festival arrangeres i år for tiende gang i oljebyen på vestlandet, og på toppen av plakaten står Wu-Tang Clans Raekwon og albumaktuelle Lars Vaular (bildet). De to headliner hver sin kveld på Tou Scene.

Raekwon var selvsagt med da Wu-Tang inntok Middelalderparken i Oslo i sommer, og imponerte hovedstadspublikummet med en tight konsert fylt opp med klassikere. Vår anmelder Maren Stette Mosaker ga konserten hele fem stjerner og mente at det hadde vært et gledelig gjensyn med legendene.

Vaular har på sin side også høstet masse godord for sin 1001 Hjem. Her i huset var vi svært positive til bergenserens tretten nye spor og vår skrivent avsluttet sin anmeldelse av albumet med disse ordene:


1001 hjem er en fengende novellesamling fra en av Norges fremste ordkunstnere, lydsatt av en enda mer variert pose smågodt enn tidligere. Finn frem fotballkortene og Pusur-skoledagboka fra kassen på loftet, sett på hodelefonene og ta deg ei krokodille eller en lakrisbåt. Du vet du vil.

Ved siden av de to headlinerne kan Xplosif også by på sterke navn som Equicez, Rodney P, DJ Skitz, Snowgoons, Lethal Injection, Ivan Ave samt våre nye hiphopfavoritter fra Bergen; Yoguttene.

Datoene for festivalen er 18. og 19. oktober, og billetter samt helgepass kan man sikre seg her.


ANNONCE