Nyhet

Video: Camera Obscura - Troublemaker

Skottene legger ikke skjul på sin elsk til nerdete gammel sci-fi.

Verdens kanskje aller koseligste lille "twee"-band, Camera Obscura fra Glasgow, har sluppet musikkvideo for sin nye singel Troublemaker. Den fantastisk sære videoen er regissert av skotske Blair Young og hans Forest of Black, men idéen kom fra bandets bassist Gavin Dunbar, en ihuga fan av gamle scifi-serier.
 
Alle fem medlemmer av bandet dukker opp i ulike større og mindre roller, og for de som måtte ha solid innsikt i gammel britisk science fiction er det nok av andre detaljer å plukke opp. Men det holder å ha sett sin dose av BBC-serien Red Dwarf på NRK2 sene kvelder på nittallet for å få en god og nerdete liten nostalgitrip.
 
Det erketypiske Camera Obscura-nummeret Troublemaker er hentet fra skottenes femte album Desire Lines som kom ut i sommer til strålende kritikker. Også GAFFAs Christian Erin-Madsen var storfornøyd, og mente de fire årene med ventetid siden sist skive helt klart var verdt det. Han roset Tracyanne Campbells jordnære tekster samt bandets ufroandrede Belle and Sebastian-aktige sound og ga fem stjerner.

ANNONCE