Nyhet

Premiere: Big Ice - $i Fred / Sommer i Oslo

Dobbel dose norsk vestkystshiphop fra produksjonsmaestro bak Vaular / A-Laget / Maya Vik ++

Big Ice, eller Andreas Willie Paulsen, har vært et lite kjent navn i Norge men har bidratt med beats og produksjon på blant annet Baby Bash sitt album Tha Smokin Nephew som har solgt beskjedne 1m på verdensbasis.

I tillegg har han produsert for norske navn som Lars Vaular, A-Laget, Joddski, Klovner i Kamp, Ralph Myerz, og Maya Vik.

GAFFA gir deg ikke mindre enn to cuts fra Big Ice sitt nye album På Min West Coast Shit, med noen kommentarer fra sjefen selv.

$i Fred har (ikke overraskende) Yoguttene med på laget: 

Big Ice  om $i Fred:

Arbeidstittelen på denne beaten var "Blvd. Groove", inspirert av alle mine opphold på Westkysten. Her får lytterne servert en sinnsyk dyp, feit gangsta bass (hardware selvfølgelig), og trommeprogrammering fra trommemaskiner. Jeg har også brukt en del modulerende leads i låta slik at vi får en typisk mobbish feel på beaten, ref. produksjonene til Sam Bostic & Mike Mosley (mine favorittprodusenter). Sendte et par beats til disse coole YoGuttene, og de kicka på denne, og la ned versene sine pronto! Ble en fin-fin collabolåt over en ultra West Coast smash som en bør bumpe i ryde´n sin. 

Sommer i Oslo, med Seyem & Linda Vincent + Maya Vik på bass:

Big Ice om Sommer I Oslo:

Låta med Seyem (produsentgutta i Tailors) som også rådigger r'nb musikk var egentlig en classic 90's type summertime beat jeg begynte på i 2012. Jeg hadde lagt ned et hook med talkbox, og låta skulle sendes til en gangstarapper fra Sacramento Cali. Dette ble ikke noe av, og beaten ble sendt til Seyem sammen med en del andre beats. De kicka på den, og de fikk spilt inn en skisse. Jeg jobbet videre med beaten, og skissevokalen, og fikk myket den opp litt. Fikk inn den funky madamen, Maya Vik på bassgitar, fjernet talkbox hooket, og redigerte inn deler av versene til Seyem som ble et hook sammen med Linda Vincent. Linda Vincent er forøvrig også en superb, norsk r'nb artist! Seyem feat. Linda Vincent: Sommer i Oslo er vel den låta jeg har jobbet mest med til denne skiva. Resultatet har blitt en silkemyk, norsk r'nb låt med masse fine detaljer. Beaten er crispy clean, og sitter som hånd i pimphanske sammen med vokalene til Seyem og Linda Vincent! 

ANNONCE