Nyhet

Lars Vaular klar med siste kapittel

Bergensrapperen viser frem byen sin gjennom skating i ny musikkvideo.

I dag slipper Lars Vaular tredje og siste kapittel av sitt nye albumprosjekt 1001 Hjem, før hele albumet endelig åpnes opp for lytterne 11. oktober.

På de tre nye låtene er det hjembyen Bergen som danner bakteppe og en rød tråd i materialet. Vaular selv sier at disse låtene er blant de mer selvbiografiske bidragene på 1001 Hjem, og at de er ganske lavmælte:

16 År handler om en gutt som blir avvist av den han blir forelsket i, og som husker det øyeblikket for evig og alltid. Legender er en hyllest til lokale legender så vel som popkulturens store navn, og Denne Byen Er Vår følger meg fra tenåring til midten av tjueårene, uttaler rapperen i forbindelse med slippet.

GAFFA-skribent Eskil Olaf Vestre var svært fornøyd med 1001 Hjem og kalte den "en novellesamling fra en av Norges beste ordkunstnere" i sin anmeldelse:

— Det er få spor igjen av Du Betyr Megs dystre techno-lydbilde, og 1001 Hjem starter faktisk med smude lounge-vibber, og byr halvveis uti på sentimentale strykerarrangementer. Men den nye Vaular er på ingen måte for komfortabel og sofakjær, mente Vestre.

I musikkvideoen til Denne Byen Er Vår, regissert av Mats Lyngstad Wilassen, følger vi skateren Jon K. Skiple gjennom Bergens gater.

— Skating er jo alltid digg å se på, og dette var en fin måte å vise byen frem på uten at ting blir oppstilt og unaturlig, avslutter Lars Vaular.

Sjekk ut videoen (og ikke minst byen) her:

Mer godsaker fra Vaular finner du på albumprosjektets hjemmeside: 1001hjem.no

ANNONCE