Nyhet

of Montreal tilbake til Oslo

Det elleville sørstatsindiebandet skal denne gangen innta John Dee.

Her er en god nyhet til alle som liker ellevill falsettsang, flamboyante kostymer, hyperpsykedelisk sceneshow og tunge, dystre, skitne og intelektuelle tekster pakket inn i uskyldige og glade popmelodier. Et av verdens fremste omreisende sirkus kommer til Oslo igjen den 3. mars 2014, og åstedet for spetakkelet blir denne gangen John Dee, ikke Rockefeller som under tidligere besøk.

Georgia-indierockerne of Montreal består av den tidligere Osloboeren Kevin Barnes (til venstre i bildet) og en stadig omskiftende gruppe musikalske venner. Sist gang bandet besøkte Oslo var i april 2012 i forbindelse med turnéen for sin ellevte skive, den noe polariserende og tungt fordøyelige Paralytic Stalks.

Når bandet nå kommer tilbake to år senere har de sluppet en ny og svært annerledes skive, lettbeinte Lousy With Sylvianbriar, og den obligatoriske omskiftningen i bandmedlemmer har ført til at de har fått en kvinnelig vokalist med i miksturen, i form av Barnes' nye muse Rebecca Cash (til høyre i bildet).

Det blir spennende å se hvordan duoen, som danner kjernen i bandet i dag, får Lousy With Sylvianbriar sine nostalgiske og organiske Neil Young- og Beatles-aktige trudelutter til å passe sammen med låtene fra de litt mer freaky og elektroniske albumene fra de siste årene. Moro blir det nok okke som – her på huset ga vi of Montreal intet mindre enn fem stjerner sist gang de kom og gjorde Oslo utrygt.

 Se den ferske videoen for Fugitive Air

ANNONCE