Nyhet

Morrissey spiller på Nobelskonserten

Den kontroversielle britiske sangeren stiller i Oslo Spektrum 11. desember.

Tidligere denne måneden ble det klart at norske Envy, og de internasjonale stjernene Mary J. Blige og James Blunt skulle være en del av det musikalske programmet under Nobelkonserten i Oslo. Konserten avholdes for å feire vinnerne av fredsprisen og i år er det Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) som skal hylles i Oslos storstue.

I dag ble den siste bolken med artister annonsert, og i tillegg til Jake Bugg, som nylig spilte på Parkteatret, er også Timbuktu, Omar Souleyman og selveste Steven Patrick Morrissey klare for konserten 11. desember.

Dagbladet har snakket med ansvarlig produsent for konsert, Odd Arvid Strømstad, som uttaler at de ikke er forberedt på kritikk av artistvalget. Men noe kan det nok bli i og med at mange fortsatt er opprørt over uttalelsene Morrissey kom med under en konsert i Polen - bare noen dager etter terrorangrepet 22. juli.


Den gang sammenlignet den millitante vegetarianeren massakren med det som skjer hver dag i fast food-industrien.

— Gjennom årene har mange av artistene som har deltatt hatt tydelige meninger og synspunkter som ikke alle deler. Men uavhengig av dette har alle artistene som deltar vært enige om en ting — de møtes på scenen med felles mål og fokus; å hylle Fredsprisen og feire årets vinner, sier Strømstad overfor avisen.

Sist gang Morrissey sto på en scene her til lands var i 2009. Under konserten på Sentrum Scene ble det kastet et ølglass på sangeren, og han valgte deretter å forlate scenen sammen med sitt backingband. Heldigvis for de fremmøtte kom han ut igjen og fullførte konserten etter et kvarters tid.


Det er skuespiller Claire Danes, kjent fra serien Homeland, som skal lede årets Nobelkonsert, som potensielt kan nå ut til 350 millioner husstander.

ANNONCE