Nyhet

Lady Gaga hopper etter Hadfield – ut i rommet

Planlegger en svipptur ut i verdensrommet i 2015.

Lady Gaga planlegger å stige om bord i et Virgin Galactic-romskip og fremføre et par låter i verdensrommet, melder US Weekly Magazine. Det ambisiøse stuntet skal visst ikke skje før 2015, men hun kan likevel bli den aller første store popstjernen fra Tellus som spiller konsert utenfor hjemplaneten sin.

Den første musikeren til å spille i verdensrommet blir hun derimot ikke. Den canadiske astronauten og gitartrubaduren Chris Hadfield fremførte et cover av David Bowies Space Oddity på den internasjonale romstasjonen allerede for et halvt års tiden.

Etter å ha begeistret hele verden med unike fotografier av jorda sett fra romstasjonen (se Oslo-bildet over), tok Hadfield sin ambisjon om å sende morsomme postkort hjem fra verdensrommet enda et hakk lengre, og lastet opp YouTube-musikkvideoen du ser under. Videoen ble ikke overraskende en gigantisk hit, og spredde seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

I forbindelse med GAFFAs eksklusive Skandinavia-premiere på videoen i mai tok vi en prat med Chris' sønn Evan, som fortalte at det ikke var bare bare for faren å spille et sted uten tyngdekraft:

– Det er litt mer vanskelig å spille gitar når man er vektløs, ettersom gravitasjonen gjør det ganske mer krevende å bevege armen da.

Lady Gaga må nok se å forberede stemmebåndet godt og grundig de neste to årene for å få det til å fungere slik hun vil der oppe. 

Popstjernens ekstreme fremføring skal skje i forbindelse med Zero G Colony-festivalen, en teknologi- og musikkfestival som går av stabelen på Spaceport America i New Mexico. Hun planlegger å skytes opp i været på festivalens tredje dag, omtrent seks måneder etter Virgin Galactic gjennomfører sin første kommersielle romferd.

Les hele intervjuet vi gjorde med astronauten Chris Hadfield via hans stedfortreder på jorden, Evan Hadfield, her

ANNONCE