Nyhet

Verdens høyeste mann gjester Tromsø

Svenske The Tallest Man on Earth vier en visitt til Telegrafbukta i juli måned.

Svenske Kristian Matsson er mer kjent under sitt heller ubeskjedne kunstnernavn, The Tallest Man on Earth, og til tross for at det er ren løgn, klarer svensken likevel å høste en solid porsjon godvilje i hjemlandet så vel som her til lands. I juni slapp Matsson sitt tredje studioalbum, «There's No Leaving Now». Albumet ble anmeldt av GAFFAs Tor Hernan Floor, som mente det var sannsynlig at svenskens studioytring var det beste folkpopalbumet man ville få hørt i 2012.

– Inspirasjonen til The Tallest Man on Earth kom da Mattson i en alder av femten år, oppdaget Bob Dylan og Woodie Guthrie, og ønsket å finne ut hvor fascinasjonen i han for denne musikken kom fra. Seks år etter hans første utgivelse, står hans tredje plate fjellstøtt som en like uangripelig og bevegende album som de beste folkrock-platene fra 60-tallet. Og det er både de med og uten elektrisk komp, skrev Floor, og albumet fem stjerner.

Nå er Matsson klar for Buktafestivalen i Tromsø, som en av ikke rent få svensker på programmet. Tromsøværingene har så langt sikret seg navn som The Hives, Witchcraft og Ulf Lundell fra broderfolket, i tillegg til norske og internasjonale navn som Oslo Ess, Kvelertak, Kaizers Orchestra, britiske Uncle Acid & The Deadbeats og tyske Kadavar.


Buktafestivalen er ikke den eneste norske festivalen Matsson besøker denne sommeren. Han tar også turen innom Malakoff Rockefestival i Nordfjoreid og Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, som begge – i likhet med Bukta – arrangeres 18. til 20. juli.

ANNONCE