Nyhet

Modest Mouse gjester hovedstaden

Den Isaac Brock-ledede sekstetten lander i Oslo og inntar Rockefeller mot midten av juni måned.

I forrige uke kunne Rockefeller slippe nyheten om at de hadde booket Idaho-kvintetten Built To Spill til å opptre for oslopublikummet til høsten, nærmere bestemt onsdag 2. oktober.

I dag kunne konsertstedet slippe nok et navn av samme kaliber, nemlig Issaquah-bandet Modest Mouse, som tar turen innom hovedstaden torsdag 13. juni.

Det Isaac Brock-ledede bandet debuterte albumdebuterte i 1996 med «This Is a Long Drive For Someone With Nothing to Think About», og siden den gang har Brock og vennene rukket å slippe fire album. Deres foreløpig siste album – «We Were Dead Even Before The Ship Sank». I august 2009 kom derimot EP-en «No One's First and You're Next». EP-en bestod av b-sider og outtakes fra tidligere album, men GAFFAs Lars Löbner Jeppesen mente den kvalifiserte som både et pauseutspill eller et innblikk i Brocks verksted.


– Man skjønner hvorfor disse låtene opprinnelig ble valgt bort – for der de to tidligere utgivelsene til bandet siktet så presist som mulig, flagres det her mer med armene, og den slags aktivitet ar det jo med å feie massene vekk. Men selv det særeste fra Modest Mouses kreative pipe er mer enn verdig et par gjennomlyttinger, da det vekker herlige minner om bandets mer grensesøkende utgivelser, skrev Jeppesen, og ga utgivelsen fire stjerner.

Modest Mouse har altså gitt ut fint lite nytt materiale på over fem år, men i følge Internett skal de være på vei med nytt materiale – og man har fått servert smakebiter i form av låtene «Heart of Mine» og «Ansel». Disse låtene blir nok å finne når Modest Mouse i løpet av våren eller den tidlige sommeren får et lite comeback i form av sitt sjette studioalbum.

Billettsalget starter førstkommende lørdag – 23. mars – klokken 10.


ANNONCE