Nyhet

Keane til Frognerbadet

Den storselgende og Tom Chaplin-ledede kvartetten inntar Frognerbadet og Norwegian Wood i juni måned.

I dag ble det klart at den britiske popkvartetten Keane er klare for Norwegian Wood i juni måned. Bandets konsert kommer et drøyt halvår etter deres forrige opptreden i Oslo, som gikk av stabelen på Sentrum Scene i midten av november.

Bandets definitive gjennombrudd kom med låten «Somewhere Only We Know», som ble sluppet i februar 2004. Debutalbumet deres kom noen måneder senere, og het «Hopes And Fears». Foruten deres første hit, inneholdt plata også hits som «This Is The Last Time» og «Everybody's Changing». Fem år senere hadde skiva solgt i 5,8 millioner utgaver.

I begynnelsen av mai i fjor slapp bandet sitt fjerde studioalbum, som fikk navnet «Strangeland». GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen var ikke videre fornøyd med plata, og ga den tre stjerner. Han pekte på at låtene ofte så ut til å ha gode forbilder, men at bandet hadde en tendens til å overdrive.


– «On The Road» og singelen «Disconnected» har en tydelig snert av sytti- og åttitallspop, á la Billy Joel i det kjekke klaverdrivet, og Tom Chaplins vokal har en god tyngde og driver ikke avgårde og inn i det klagende landskapet. Samme stemning finner man på «Sovereign Light Café», men resultatet er her mer tvilsomt og grenser til Grand Prix med sitt cheesy lalala-refreng. Der er ingen tvil om at Tim Rice-Oxley har øre for fengende og følelsesladede popmelodier og har teft for at komponere med tangentene som det sentrale – det blir dog også noe ferskt og middelmådig å lytte til i lengden, skrev Bach Petersen.

Norwegian Wood arrangeres i Frognerbadet i hovedstaden fra 13. til 16. juni. Blant de andre større bookingene dette året finner man navn som My Bloody Valentine, Manic Street Preachers, Nick Cave and the Bad Seeds, Rod Stewart, Band of Horses og Noah and the Whale. Billetter ligger allerede for salg hos Billettservice.

ANNONCE