Nyhet

Jason Molina er død

Sangeren, gitaristen og låtskriveren bak Magnolia Electric Co. døde lørdag.

I dag ble det kjent at sangeren, gitaristen og låtskriveren Jason Molina er død. Molina døde lørdag, og det har en stund vært kjent at Molina har gått inn og ut av rehabiliteringsprogrammer som følge av hans alkoholisme, og hans død skal ha kommet som følge av organsvikt, melder det amerikanske musikknettstedet Pitchfork.

Molina gjorde seg først bemerket gjennom prosjektet Songs: Ohia, bandet som i all hovedsak var sentrert rundt hans låter. Etter at Molina slapp albumet «Magnolia Electric Co.» i 2003, bestemte han seg for å døpe om Songs: Ohia etter det nye albumet, og under Magnolia Electric Co.-navnet slapp han tre studioalbum, ett livealbum og ett bokssett, samt et knippe EP-er og singler.

Molina slapp også tre album under eget navn. Hans siste album het «Autumn Bird Songs», og kom i fjor. Hans siste album med Magnolia Electric Co. het «Josephine», og ble utgitt i juli 2009. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Mikkel Elbech, som mente at det var et glimt av håp i det fjerne for Molina.


– Hvor Molina tidligere har funnet adskillige metaforiske gullmedaljer i kampen for det aller tristeste bidrag til hele verdens låtkatalog – som da hans ang om å være like ensom som verdens første spøkelse – glimter håpet likevel i det fjerne for ham på dette albumet. Nå vel, det er ikke rene jubelsalmer vi står ovenfor, men Molina og hans kollektiv leverer, og som en hyllest til den avdøde bassisten Evan Farrell er det også nok å være vemodig over på en del av låtene, men samlet sett synes demonene å være under mer kontroll enn tidligere, skrev Elbech, og ga albumet fem stjerner.

Mot slutten av 2011 gikk en rekke av Molinas venner og familiemedlemmer ut i media og ba hans fans om støtte, da hans helsetilstand og økonomiske situasjon var temmelig laber som følge av hans alkoholisme, og Molina selv gikk inn og ut av rehabiliteringstilbud. Han skal dessuten ikke ha hatt helseforsikring, og hadde akkurat blitt skrevet ut fra en rehabiliteringsklinikk i West Virginia da han døde.  

Jason Molina ble 39 år gammel.


ANNONCE