Nyhet

The Gaslight Anthem jobber med nytt materiale

New Jersey-bandet kan snart være aktuelle med sin femte skive.

I fjor slapp The Gaslight Anthem sitt fjerde album, som også markerte overgangen fra uavhengig plateselskap til enorme Universal. GAFFAs anmelder Erik Barkman var skuffet over «Handwritten», og mente at bandet som startet som et friskt pust hadde utviklet seg til å bli veteraner med dertilhørende variabel formkurve.

— «Handwritten» er godt håndtverk, og frontfigur Brian Fallon synger bedre enn noensinne. Men albumet skiller seg kun ut fra forgjengeren i kraft av alt som mangler - fandenivoldskhet, nye idéer, og en fornemmelse av at vi har med et band å gjøre som brenner for deres poetiske hverdagsrock, mente Barkman.

Les hele anmeldelsen her.


Frontmann Brian Fallon uttalte nylig til magasinet Rolling Stone at bandet er igang med å skrive nytt materiale til et femte album, og påpekte da at de ikke ønsker å låse seg fast i kjente spor:

«Vi søker etter noe nytt å gjøre med tanke på selve låtskrivingen, snarere enn bare å sette sammen vers og refreng i tradisjonell forstand. Vi leter etter noen andre ting - ikke en annen sjanger, men noe annet. Og det kommer nok ikke til å bli en plate som passer for alle - det kan rett og slett bli vårt særeste album.»

Fallon sammenligner det nye materialet med stilskiftet Pearl Jam gjorde med «No Code» i 1996, en skive som skilte seg markant fra grungebandets tre første albumutgivelser.


The Gaslight Anthem tar turen til Europa i neste måned, men det ser ikke ut til at det blir noe norgesbesøk på bandet i denne omgang. Gutta fra New Jersey var senest innom Oslo og Rockefeller i april for å fremføre materialet fra «Handwritten».

ANNONCE