Nyhet

The Gaslight Anthem til Oslo

New Jersey-rockerne ga ut sitt fjerde studioalbum allerede i juli, og besøker hovedstaden og Rockefeller til våren.

Rockekvartetten The Gaslight Anthem fra New Brunswick, New Jersey, ble dannet i 2006. Allerede året etter albumdebuterte de med utgivelsen «Sink or Swim», som ikke genererte mye oppmerksomhet fra mainstream-mediene i hjemlandet, men som like fullt nørte oppunder en boblende hype.

Da bandet i 2008 slapp albumet «The '59 Sound» markerte det deres store gjennombrudd rent kommersielt. Da de beste albumene i 2008 skulle kåres, havnet «The '59 Sound» på en rekke lister. Albumet solgte godt, men da bandet fikk med seg New Jersey-ikonet Bruce Springsteen med seg på scenen som gjesteartist under bandets konserter på Glastonbury og i Hyde Park, ble platesalget ikke mindre enn doblet.

Mot slutten av juli slapp The Gaslight Anthem sitt fjerde album, som fikk navnet «Handwritten». Plata ble anmeldt av GAFFAs Erik Barkman, som mente at Springsteen-disiplene skuffet med sin major label-debut.


– De fleste suksessfulle rockeband starter som et friskt pust, utvikler seg til en respektert institusjon, og ender som veteraner med variabel formkurve. På «Handwritten» truer The Gaslight Anthem med å droppe mellompartier, og gå direkte over på autopilot. Der hvor gjennombruddsalbumet «American Slang» fra 2010 var et fornemt kompromiss mellom punkenergien og en ny, bredt favnende lyd, så mangler «Handwritten» i den sammenhengen noe villhet. Albumet er The Gaslight Anthems debut på et stort plateselskap, og også det første med en stjerneprodusent, nemlig Brendan O'Brien, som tidligere har jobbet med blant andre Gaslight-idolet Bruce Springsteen. Kanskje har de fire New Jersey-rockerne simpelthen blitt for satt ut? «Handwritten» er godt håndverk, og frontfigur Brian Fallon synger bedre enn noensinne. Men albumet skiller seg kun ut fra forgjengeren i kraft av alt som mangler – fandenivoldskhet, nye idéer, og en fornemmelse av at vi har med et band å gjøre som brenner for deres poetiske hverdagsrock, skrev Barkman, og ga albumet tre stjerner.

I dag ble det klart at bandet er klare for Oslo og Rockefeller, hvor de tar turen torsdag 4. april. Billettsalget til konserten med New Jersey-rockerne starter allerede førstkommende fredag – 16. november – klokken 09.00.

ANNONCE