Nyhet

Mari Boine åpner årets NuMusic

Stavangerfestivalen har også hentet inn noen fine islandske navn.

NuMusic i Stavanger går av stabelen den første uken i september. Nå har festivalen endelig fått tak i en artist de har ønsket seg lenge - ja, faktisk i et helt tiår; nemlig Mari Boine.

Boine har tidligere vunnet Spellemannsprisen ved tre anledninger, og har også mottatt Samerådets Ærespris samt Nordisk Råds Musikkpris. Den samiske musikeren inkorporerer elementer fra samisk folkemusikk og rock, og har på mange måter skapt et ganske unikt uttrykk.

Samisk språk og kultur var ikke høyt verdsatt i miljøet Boine vokste opp i, og siden debutplaten «Jaskatvuoda» fra 1985, har kritikken av norske myndigheter og den norske kirke vært en sentral del av hennes tekster.


Mari Boine står altså for åpningen av NuMusic 5. september, og føyer seg dermed inn på en festivalplakat med navn som John Grant, The Orb og Lee «Scratch» Perry, samt de norske favorittene Sandra Kolstad og Hypertext.

I tillegg til Mari Boine kunne festivalen i dag også presentere de islandske bandene FM Belfast, Gluteus Maximus og Sisi Ey!

Numusic 2013 går ned mellom 5.-7. september i Stavanger, og fullt program finner du på festivalens nettsider.


ANNONCE