Nyhet

Amy Winehouse på museum

Intim utstilling i London.

Utstillingen «Amy Winehouse – A Family Portrait» åpent igår på det jødiske museum i London. Utstillingen skal, ifølge NME, vise noen av den avdøde sangerinnens mer intim sider, og inneholder derfor blant annet gjenstander fra hennes barndom, tøy, sko, diverse brev og bøker samt hennes første gitar og en Grammy.

All tekst til de utstilte gjenstandene er skrevet av Amy Winehouses bror, Alex Winehouse, noe kuratoren Elizabeth Selby er særlig stolt av: "Det er viktig for utstillingen. Du får en følelse av et typisk, men sterkt, bror-søster-forhold – som er meget kjærlig, også selvom de ikke alltid var enige," forteller hun til The Guardian.

Museumsdirektøren for det jødiske museum, Abigail Morris, uttaler at "Amy Winehouse var en utrolig talentfull, ikonisk og inspirerende sangerinne, og så var hun en jødisk jente fra det nordlige London. Dessuten er det passende, at det jødiske museum ligger i hennes høyt elskede Camden Town, og at nettopp dette stedet skal fortelle hennes historie".

Denne måneden er det to år siden Amy Winehouse døde av alkoholforgiftning. Hun ble kun 27 år gammel, og nå skal hennes store, men korte karriere hylles med denne utstillingen.

Det er muligt å besøke utstillingen på Jewish Museum of London frem til den 15. september 2013.

ANNONCE