Nyhet

To Tool-typer scooterskadd

Knallert-karnøfling krøller til kalenderen for kalifornierne.

Et foreløpig uidentifisert medlem av det alternative metallbandet Tool skal ha blitt skadd i en scooterulykke nylig. Med flere knekte ribbein og en skulder slått ut av ledd som resultat har bandet måttet utsette skriveprosessen i forkant av deres kommende album, melder bandet på sine nettsider. 

En ulykke kommer som kjent sjelden alene, og det viser seg merkelig nok at enda en person involvert i bandet har blitt skadd i en urelatert scooterulykke. Også denne skal ha forekommet på en Vespa-scooter. Den andre personen skal ha pådratt seg både hodeskader og mer generelle knall og fall-skrubbsår. 

Etter bristen i Tools planer om en god start på året har de nå imidlertid hanket seg inn igjen. Etter å ha mistet ni dagers arbeidstid til moped-misære har de igangsatt jobbingen med det som skal bli deres femte album. 


Det foreligger foreløpig ikke noen slippdato for det nye albumet, men vi kan melde at Maynard James Keenans (bildet) sideprosjekt Puscifer har EP-en «Donkey Punch The Night» klar 19. februar, for øvrig bursdagen til både den østerrikske sangeren Falco og Black Sabbath-gitaristen Tony Iommi.

Tools foreløpig siste album het «10,000 Days», og ble utgitt i mai 2006. Albumet var oppfølgeren til klassikeren «Lateralus» fra 2001, og ble anmeldt av GAFFAs Keld Rud, som kalte albumet en krevende meditasjonsøvelse.

Det har skjedd få nye tiltak i Tools univers, i sær om man tar den lange ventetiden i betraktning. Når man har kommet seg over den første og mest umiddelbare skuffelsen og de første gjennomlytningene, står man derimot igjen med et album som har vokst betraktelig. Selv om «10,000 Days« ikke er et mesterverk, er det fem kvarters krevende – og belønnende – meditasjon over døden, skrev Rud, og ga albumet fire stjerner.


ANNONCE