Nyhet

Tina Turner emigrerer

Sangerinnen sier fra seg sitt amerikanske borgerskap, satser på Sveits.

Tina Turner har riktignok vært bosatt i Sveits siden 1995, men nå blir det til at hun løser inn sitt amerikanske pass og erstatter det med et vaskeekte sveitsisk statsborgerskap. Dette meldes i sveitsiske medier.

– Jeg er veldig glad i Sveits, og føler meg hjemme her. Jeg kan ikke forestille meg et bedre sted å leve, sier Turner til den tyske avisen Blick.

Sangerinnen, født Anna Mae Bullock hele veien tilbake i 1939, er for tiden bosatt i den pittoreske lille byen Küsnacht utenfor Zürich, en by ellers kjent for å ha huset psykoterapeuten Carl Gustav Jung og den tyske formel 1-sjåføren Kimi Räikkönen. Hun skal allerede ha bestått en innledende test i lokal sammfunslære. Hun må likevel få tillatelse fra myndighetene før hun kan tildeles et sveitsisk pass. 


Turner, damen bak kanonhits som «Private Dancer» og «Simply The Best» og «We Don't Need Another Hero» fra den tredje «Mad Max»-filmen, begynte å opptre allerede i 1958, den gang med sin daværende mann Ike Turner. Etter et mildt sagt turbulent ekteskap ble de to skilt i 1976 etter 18 års ekteskap. 

I sin solokarriere har hun vunnet ni Grammy-priser og solgt et svimlende antall millioner plater verden over. Beleielig nok snakker hun allerede flytende tysk, og har i de siste 25 årene bodd sammen med den tyske plateselskapsmannen Erwin Bach.

ANNONCE